Bio

Biografi

Bjørnfredjensen

 

Jeg hedder Bjørn Fred Jensen og har spillet guitar i over 20 år. Det startede med Elvis og Beatles, senere kastede jeg mig over Eric Claptons musik. I min gymnasietid blev jeg præsenteret for sigøjnerguitaristen Django Reinhardt og med ét var jeg solgt! Siden da har jeg beskæftiget mig intenst med jazzmusikken og efterhånden spillet med mange forskellige musikere i mange forskellige sammenhænge. Bl.a. på Copenhagen Jazz Festival, rundt omkring i Frankrig og et hav af forskellige private arrangementer.

I de tidlige teenageår fik jeg fat i en bog om Søren Kierkegaard og blev fascineret af hans legende, intellektuelle og overlegende skrivestil. Fascinationen og glæden ved at læse viste sig at køre fint sideløbende med mine næsten endeløse øve-sessions på guitaren, hvilket resulterede i, at jeg i 2008 blev indskrevet på filosofi på Syddansk Universitet i Odense.

En af de mange gode muligheder man har når man studerer er muligheden for udvekslingsophold i udlandet. Så I 2010 flyttede jeg til Nice i Frankrig for at studere et år. I Frankrig har filosofien og ikke mindst Django Reinhardts musik særdeles gode levevilkår og er dybt integreret i den franske kultur og livsstil. Efter et år på universitetet i Nice, flyttede jeg til Marseille for at udleve en drøm om at leve af at spille jazzguitar på gaden. Det var sjovt, lærerigt og benhårdt – og samtidig gav det en masse inspiration til at begynde at lave mine egne numre.

Da jeg vendte hjem havde jeg, udover en masse musikalske minder og oplevelser i bagagen, en bachelor i filosofi. Så i 2012 startede jeg på Københavns Universitet, hvor jeg fokuserede mine studier på forholdet mellem kunst og filosofi. Et forhold der kan undersøges på utallige måder. Min tilgang kan groft sagt koges ned til spørgsmålet: ‘Hvad kan vi lære af kunsten?’. Jeg blev cand. mag. i filosofi i 2014.

Mit mål er nu at undersøge, og ikke mindst udleve, samspillet mellem jazz og filosofi. Disse bestræbelser kan du følge med i på denne side.

 

Comments are closed.